Logga

Utställningar

Magic City

Magic City

Magic City hade premiär 28 oktober 2017 och pågår till 4 mars på Magasin 9 i Stockholm.

"MAGIC CITY - THE ART OF THE STREET presenterar dagens mest vitala och fantasifulla konstform – Street Art – i all dess mångfald: politisk, lyrisk, bitande, kritisk och alltid underhållande. På varje vägg, hörn och gata i denna magiska stad av konst finner du verk från 60 av världens bästa gatukonstnärer. Ett visuellt äventyr! Magic City är mer än bara en utställning. Det är en lekplats för fantasin, vilket även är det uttalade målet från intendenterna Carlo McCormick och Ethel Seno."

Magic City webbplats

Tutankhamun

Tutankhamun

TUTANKHAMUN ställdes ut på Malmömässan hösten-vintern 2012-2013 och på Magasin 9 i Stockholm vintern-våren 2016-2017.

"I utställningen ”TUTANKHAMUN – Graven och skatterna” kommer du som besökare riktigt nära föremålen och får också en unik chans att uppleva gravkammaren precis så som den såg ut när Howard Carter för första gången såg den 1922.

Grav- och skattkamrarna kan inte ses på det här sättet någon annanstans i världen – inte ens i Egypten. Känslan av gravens ursprungliga utseende kan bara upplevas på denna utställning: virtuell arkeologi gör att världar som inte längre existerar i sin helhet blir tillgängliga igen."

Tutankhamun webbplats

Body Worlds Hälsa

Body Worlds Hälsa

BODY WORLDS HÄLSA ställdes ut på Malmömässan under hösten-vintern 2016-2017.

"Utställningen förmedlar kunskaper om det underverk som utgörs av den mänskliga kroppen och inspirerar besökarna till att leva ett rikare, mer vitalt liv och på så sätt utnyttja sin fulla potential.

I detta samarbete mellan kroppsdonatorer, anatomiexperter och besökare fungerar kroppsdonatorerna – vilka lämnat juridiskt samtycke till att medverka i BODY WORLDS – som guider och lärare på en resa mot hälsa, välbefinnande och vitalitet.

BODY WORLDS HÄLSA hyllar den mänskliga kroppens kapacitet och rörelseförmåga genom effektfulla skildringar av kroppens fulländade form och komplexa funktioner.

Med hjälp av autentiska kroppar, fängslande installationer och multimedia demonstrerar utställningen kroppen i olika tillstånd av hälsa, smärta och sjukdom. Den jämför friska kroppar med kroppar som drabbats av en mängd olika sjukdomar och medicinska tillstånd."

Body Worlds - Hälsa webbplats

Aktuella evenemang

29 september 2017–25 februari 2018
The Sound of Music
Nöjesteatern, Malmö

28 oktober 2017–4 mars 2018
The Art of the Street - Magic City
Magasin 9, Stockholm

6–16 januari 2018
Nyårskonserten 2018 – Schönbrunn Slottsfilharmoniker, Wien
Riksturné i 7 svenska orter

12 januari–11 mars 2018
Shrek Musikalen
Lunds Stadsteater & Nöjesteatern, Malmö

24 januari–4 februari 2018
Svansjön – Ryska Nationalbaletten från Moskva
Riksturné i 11 svenska orter

2 februari 2018
Rhythm of the Dance
Malmö Live, Malmö

10 & 12 februari 2018
Michael Jacksons Thriller Live
Malmö Arena & Cirkus, Stockholm

11, 16 & 23 februari 2018
Helmut Lotti - Comeback tour
Stockholm, Göteborg, Malmö

13 februari 2018
Alice i Underlandet på is
Lorensbergsteatern, Göteborg

17–20 mars 2018
Andrew Lloyd Webber Gala
Halmstad, Malmö, Göteborg, Stockholm

6–8 april 2018
Shaolin – The Mystical Power of Shaolin Kung Fu
Malmö. Stockholm, Göteborg

7 april 2018
Minns du mig? - Annika Andersson och Thomas Petersson
Nöjesteatern, Malmö

26 maj 2018
Les Ballets Trockadero de Monte Carlo
Nöjesteatern, Malmö

Bokprojekt om Olympen

1972 började Julius arrangera konserter på Olympen i Lund, som under 70- och 80-talen var hjärtat i Sydsveriges musikliv. Hit kom man för att se de största artisterna – från Bob Dylan och Paul McCartney till Black Sabbath, Queen och Depeche Mode.  Nu planeras för en bok med opublicerat bildmaterial från konserterna.

– Vi har tillgång till reportagefoton från bland annat Sydsvenskan och Arbetet, berättar initiativtagaren Petter Lönegård. I arkivet finns mängder av negativ och bilder som allmänheten aldrig sett.

Boken ska kompletteras med foton ur privata samlingar – bland annat Julius eget arkiv. Målet är att ge ut en bok med hjälp av crowdfunding.

Läs mer och stöd projektet här:
www.olympen.nu
The Olympen Gigs - A Book Project

Alla arrangemang

Från tidigt 70-tal har vi genomfört hundratals arrangemang. Från Paul McCartney & Wings 1972, via Monica Zetterlund 87 till Liza Minnelli 2007. Läs mer

Callmar slott

CallmarslottPå klassisk mark i Alnarp. Det var här han föddes. Det var här i Alnarpsparken som Stefan Julius Malmström växte upp och lekte som barn. Det var här han for fram på sin trehjuling och emellanåt knackade på hos professorskan Callmar när han blev godissugen. Och det var hit – till Callmar slott – han 1999 återvände som välkänd imperiebyggare i nöjesbranschen.
Läs mer